torsdag 8 december 2011

TIDERNA FÖRÄNDRAS

För ett och ett halvt år sedan var livet gott på Skå. Alla var i stort sett nöjda och inga orosmoln syntes vid horisonten.
Barkarby lades ner och Skå tog emot ett tiotal maskiner som blivit husvilla. Utfästelse om hangarbyggen enligt dåvarande styrelsens plan, först åtta till Barkarbygänget som brådskade, sedan sju till våra gamla medlemmar. Kommunen var med på noterna och ville endast att man skulle avvakta med byggnation till efter valet i September.

Sedan hände något som fick styrelsen att splittras – en del av styrelsen hävdade att beslut om hangartilldelning aldrig tagits och ville riva protokollet som sade annorlunda. Detta resulterade i att tre medlemmar avgick.

Sedan dess har tydligen allt förändrats. Styrelsen hävdar att fältets framtid numera är oviss och att kommunledningen är ytterst emot hangarbyggen. Trots denna information från styrelsen vet man numera att varken arkitekt/stadsbyggnadskontor eller byggnadsnämnd, med politisk förankring, har något emot hangarbyggen.
Styrelsen hävdar nu att det är en markägarfråga och säger nej till att driva hangarfrågan för närvarande, eftersom det är en ”ytterst känslig” fråga. Jo, jo – man är tydligen i de fina salongerna numera.
Vem är då markägaren – jo, det är ju Ekerö kommun, som just meddelat att de inte har något emot hangarerna. Att sedan högsta kommunledningen inte välsignat det hela beror väl enbart på att en sådan enkel fråga aldrig skulle nå dit upp.

Många medlemmar undrar vad som görs åt detta. Styrelsen måste vara den aktiva parten, man kan ju inte sitta och vänta på att kommunledningen ska höra av sig. Det får inte gå ett år till utan utveckling.

Det vore på sin plats att styrelsen informerar på ett ärligt och uppriktigt sätt istället för de vanliga svepande undanflykterna och dessutom lever upp till beslutet på årsmötet om offentliga protokoll. Hittills har inget kommit utan påstötningar.

Vad hände under den tid som förflutit sedan det olycksaliga styrelsemötet 2010? Himlen måste ha fallit ner över våra huvuden, harmagedon pågår, ragnarök sveper in fältet och jordens undergång synes nära.

Lös situationen, bästa styrelse – återta initiativet till framåtskridande i denna fråga så löser sig resten av sig själv.

3 kommentarer:

  1. Styrelsen vet säkert bäst ;)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker nog att det verkar som om man avsiktligt bromsar hangarbyggen och jag undrar varför.
    Styrelsen säger ju att dom är FÖR byggen, men vill inte upprätta en turordningslista eller ens en prioriteringsordning. Hittills har man bara sagt att senioritet i föreningen har betydelse.
    Det sas ju att det var nitton ansökningar och femton hangarer, hur svårt kan det vara att ta tag i?

    SvaraRadera