onsdag 14 december 2011

BYGGLOV

Enligt plan- och bygglagen krävs lov av kommunens byggnadsnämnd för en rad byggnadsåtgärder. Bygglov krävs oftast för att bygga nytt, bygg till eller göra vissa förändringar - som till exempel att inreda någon ytterligare bostad eller lokal. För en- och tvåbostadshus finns det vissa undantag från kraven på bygglov. Detta gäller t ex friggebodar, uteplatser och skärmtak. Utanför sammanhållen bebyggelse kan man även få göra mindre tillbyggnader och uppföra komplementbyggnader utan bygglov. Det finns även bestämmelser om krav på marklov, rivningslov m m.

Det kan också krävas bygglov för att anordna eller väsentligt ändra vissa anläggningar, som exempelvis upplag, plank och murar. För åtgärder som kräver bygglov kan man begära förhandsbesked. För tillfällig användning av mark eller byggnader kan ibland tidsbegränsade bygglov lämnas.

10 kommentarer:

  1. Förstår inte inlägget, självklarheter!

    SvaraRadera
  2. Det var ju något med kommunen och tidigare bygglov. Är det därför som hangarplaneringen gått i stå?

    SvaraRadera
  3. Nej, det är andra orsaker, har med markägarfrågan att göra.
    Det blir nog inga nya hangarer på Skå. Kommunen tillåter visst inga fler.

    SvaraRadera
  4. Det blir hangarer så småningom, men vi får ta det lugnt. Passr inte det så kan man ju dra till ett annat fält!

    SvaraRadera
  5. Visst finns ju många att välja på.
    Trodde att vi skulle hjälpa varandra.

    SvaraRadera
  6. Ingen blir hjälpt när vi bara bråkar, vi måste dra åt samma håll. På lite sikt kanske det blir en öppning så alla blir nöjda. Ta det easy.

    SvaraRadera
  7. Mina herrar
    Skå kommer alltid att vara öppet för nya baseringar av den typ som kan anses passande på fältet. Fältet har inriktning på veteranflygplan samt, i mån av plats, äldre standardmaskiner, på senare tid även ett flertal hembyggen. Under senaste två åren har över tolv maskiner välkomnats till Skå. Att det inte för närvarande finns utrymme för fler hangarer är inget problem eftersom samtliga maskiner ryms inom befintliga byggnader

    SvaraRadera
  8. Min herre,

    Så Skå kommer alltid att vara öppet för flygplan som passar på fältet? Vem skall då avgöra vilka som passar? Är det styrelsen eller medlemmarna? Förutom de mycket omhuldade veteranflygplanen har vi nya RV-maskiner, avans-maskiner, en SK16, Cherokeer, Cessor med flera. Är det så att någon av dessa kategorier egentligen inte är önskvärd på fältet men att man, eftersom de redan finns här, inte kan göra något åt saken? De enda flygplan som inte passar på fältet är sådana som bullrar för mycket. Vad menar du med att det inte finns utrymme för fler hangarer? Det fanns det i mitten av förra året då en nästan enig styrelse hade bestämt sig för att bygga åtta platser. Sedan dess har styrelsen uttalat planer på att bygga ett s.k. flygmuséum. Det har aldrig talats om någon platsbrist vid dessa tillfällen.

    SvaraRadera
  9. Profilen för Skå flygplatsförening står inskriven i stadgarna - entusiastflyg, veteranflyg, klubbflyg, skolflyg i begränsad form.
    Med utrymme avses planeringsutrymme inom nuvarande verksamhetsplan.

    SvaraRadera
  10. Planeringsutrymme fanns i verksamhetsplan för FÖREGÅENDE år.

    SvaraRadera