fredag 11 november 2011

Hangar på Skå

Att bygga hangar på Skå tycks vara omöjligt! När andra fält upplåter plats för hangarbygge i mån av tillgång väljer styrelsen på Skå att benhårt säga nej. Motivet är svårt att förstå, men motiveringen är att kommunen nekar nybyggnation för närvarande. Detta är FEL. Kommunen har inget att invända mot de femtontal hangarer som planerades för något år sedan!

Trots vetskap om detta håller Skå flygplatsförenings styrelse fast vid sin syn. Man har inte haft någon kontakt med kommunen i frågan så jag undrar vilken grund deras nekande vilar på. Har styrelsen en alldeles egen agenda?

Varför undviker styrelsen att behandla frågan om prioriteringsordning för hangarbyggen? Den skulle vara klar runt årsskiftet 2010-2011, men fortfarande har inget hänt.

Vad GÖR styrelsen?

20 kommentarer:

  1. Det verkar ju som om medlemmarna blir förda bakom ljuset av styrelsen, det är ju inte klokt! På Skå är tydligen medlemmarna till för styrelsen och inte styrelsen till för medlemmarna. Hur har det kunnat bli på det sättet?

    SvaraRadera
  2. Nu har jag hört att två av varandra oberoende medlemmar har talat med personer på arkitektkontoret på Ekerö och frågat varför de har stoppat hangarbyggena på fältet. Svaret var att det inte har varit och inte är något stopp för hangarbyggen. Nästa fråga var om det kanske har kommit några direktiv från personer högre upp i kommunledningen men det har det inte och de sade att om det skulle ha varit några restriktioner beträffande hangarbyggnation så skulle arkitektkontoret ha varit de första att få reda på detta. Således kan man utan att överdriva påstå att styrelsen har spridit ett falskt rykte för att sätta stopp för hangarbyggena. Styrelsen har också påpekat ett flertal gånger att all kontakt med kommunen skall tas av styrelsen. Nu framstår den uppmaningen i en annan dager - man kanske har varit rädd att sanningen skulle komma fram. Man undrar dock vad styrelsen har för motiv att bromsa hangarbyggen för medlemmarna. Till och med Rolf Björkman på KSAK har uppmanat styrelsen att sätta igång med hangarbyggena men det verkar som om styrelsen nonchalerar honom.

    SvaraRadera
  3. Man är benägen att tro på en liten öppning efter styrelsens utspel om hangarbyggarträff. Det ger i alla fall tillfälle att talas vid. Vad resultatet blir är väl dock tveksamt, men en resa börjar med ett steg...

    SvaraRadera
  4. Kanske kan det nu bli en öppning, ett försök att sammanlänka viljorna ute på Skå-Edeby. Det verkar som om inbjudan till hangarbyggarmöte kan vara en uppriktig ambition från styrelsen att gå medlemmarna till mötes i denna omtvistade fråga som så länge sopats under mattan. Det är i så fall hög tid eftersom det vänds på en och annan sten för att utforska grunderna både för styrelse och hangarer!

    SvaraRadera
  5. Ja, det ska bli intressant att se resultatet av det mötet. Man får hoppas på femton hangarer och att alla blir nöjda...

    SvaraRadera
  6. Det går knappast att ta ut någon seger i förskott mot en styrelse som hittills inte visat någon ambition att gå medlemmarna till mötes i hangarfrågan utan slingrat sig med formuleringar så tvetydiga att verkligheten blivit en chimär!
    Det är inte svårt att läsa mellan raderna och förstå vem det är som sköter styrelsen.

    SvaraRadera
  7. Lägg ner denna sida och allt "oj:andet". Styrelsen jobbar - så låt dem hobbai rätt sin takt. Det kommer att blir bra. Att ordbajsa och smutskasta på denna blogg är bara kontraproduktiv!!!

    SvaraRadera
  8. Neej - den här bloggen är ju den enda informationen man kan få om vad som händer på Skå! Fortsätt diskussionen istället.

    SvaraRadera
  9. Kontraproduktiv - hur gör man för att vara produktiv på Skå?

    SvaraRadera
  10. Sitter still i båten :)

    SvaraRadera
  11. Sorgligt att säga, men hangarträffen blev inte vad många hoppats på, utan en upprepning av styrelsens mantra om byggstopp och numera med tillägget om markägares godkännande, samma markägare som meddelat att de beviljar bygglov för hangarerna.
    Det känns som att hälla vatten på en gås, allt rinner bara av. Nu har det bekräftats från kommunens sida att det inte föreligger några hinder för hangarer så det enda hinder som är kvar är faktiskt föreningens egen styrelse som bedyrar att de alla är för hangarbyggen!! Hur tokigt kan det bli?

    SvaraRadera
  12. Styrelsen vet säkert vad den gör och behöver man lugn och ro för förhandlingar med kommunledningen så ska vi inte störa genom att baktala eller undergräva förtroendet, mödosamt uppbyggt under senaste året.
    Allt kommer att visa sig så småningom och då får vi se vem som står med lång näsa.

    SvaraRadera
  13. Det må vara hur det vill med styrelsens ambitioner, men se till att det händer något! Det som sker tyst är ofta tvivelaktigt. Gå öppet ut till medlemmarna och berätta vad som händer i stället för att lägga locket på.

    SvaraRadera
  14. Som sagt, hangarmötet blev inte vad vi hade hoppats på. Att det kom till stånd var ett resultat av att en medlem kontaktat byggnadsnämnden och avslöjat bluffen med hangarstoppet. Nu är det VÄLDIGT viktigt att allt går rätt till vid ett eventuellt bygge. Nu tycker man att man måste ha markägarens tillstånd. När det byggdes senast tog man aldrig kontakt med Stockholms kommun, den dåvarande markägaren, utan sökte bara bygglov hos Ekerö kommun. En styrelsemedlem tyckte att han inte behövde det utan byggde utan bygglov, vilket i vanligt tal brukar kallas för svartbygge. Noga skall det vara - när det gäller vissa men inte alla. Alla medlemmar är jämlika men tydligen är vissa mer jämlika än andra.

    SvaraRadera
  15. Hårda ord, men -

    "Fantomen är hård mot de hårda" - gammalt djungelordspråk...

    SvaraRadera
  16. I ärlighetens namn var det en miss förra gången som man nu inte vill göra om. Dock har man ju nu fått markägarens tillstånd eftersom fastighetskontor och byggnadsnämnd ju representerar båda sidorna av samma mynt - tillståndsgivare / markägare. Representanter för båda har gett grönt ljus så det finns ingen anledning att skjuta på byggstarten.

    SvaraRadera
  17. Tiden går men styrelsen består - utan att överdriva påstår jag att hangarfrågan avsiktligt bromsas av styrelsen. Att säga att man arbetar med frågan är löjligt, inget händer ju förutom att man förhalar allt genom att hävda byggstopp, en osanning som vederlagts genom bekräftelse från byggnadsnämnd och -kontor. Inget hinder finns så varför inte ta och bygga de där hangarerna?

    SvaraRadera
  18. Om det finns någon som helst anledning att avvakta så MÅSTE styrelsen redovisa anledningen istället för att komma med svepande formuleringar som "vi förhandlar". Tag bladet från munnen och säg precis som det är! Lite hederlighet och ärlighet vore på sin plats.

    SvaraRadera
  19. Jag håller med. Styrelsen har målat in sig i ett hörn. Man hävdar att man har ätit lunch med en person i kommunledningen men det verkar mycket osannolikt. Anledningen till frånvaron av besked, svepande formuleringar och intetsägande svar på frågor tyder på att styrelsen har en dold agenda. Vad den är kan man nu se konturerna av. Det klarnar mer och mer.

    SvaraRadera
  20. Ja, inte verkar styrelsen ha som mål att bygga hangarer i alla fall.
    Vi vill alla veta vad som händer, men man tiger still. Hur är det möjligt att en styrelse så totalt nonchalerar och till och med motarbetar (?) medlemmarna?
    Men man får den styrelse man förtjänar...

    SvaraRadera