tisdag 1 november 2011

Ett fält för några få eller alla?

Skå-Edeby flygfält har visat sitt sanna jag och ett mycket protektionistiskt sådant. Där finns inte utrymme för nya flygare, vare sig maskiner eller medlemmar - måste det vara så?
Det sägs att man inte vill stöta sig med kommunen, men det har väl aldrig varit någon irritation därifrån tidigare?
Nog kunde man ta emot några av alla husvilla maskiner efter Barkarbys nedläggning?
Vad tycker du?

10 kommentarer:

  1. Skå har ju faktiskt tagit emot några från Barkis, även om dom inte känt sig så välkommna.
    Det fanns visst en rädsla för att Barkarby skulle kuppa och ta över.

    SvaraRadera
  2. Vicket snack! Barkarby skulle väl aldrig kunna kuppa mot Skå. Nej det är nog så att vissa inte är önskade bara. Det finns dom som vill hålla Skå för sig själva och andra är inte välkomna och det är taskigt när vi alla i Stockholm sitter i samma båt.

    SvaraRadera
  3. Jag flyttade över min maskin till Skå förra året. Jag har dock aldrig blivit klar över om jag är baserad eller inte. Jag kanske inte är det heller. Är man inte baserad så har man ingen rösträtt och det är kanske är det som är vitsen. Skulle det komma till omröstning med de nya stadgarna så kan styrelsen hävda att man inte är baserad och inte har någon rösträtt.

    SvaraRadera
  4. Vad ska man göra då för att få SKå till ett fält där alla är välkomna? Konkret?

    SvaraRadera
  5. Det känns som om det är kört så länge styrelsen ser medlemmarna som motståndare. Det var ett trevligt fält en gång i tiden. Du talar om rösträtt, men vad jag hört så var årsmötet rena skämtet! Det verkar inte som om man är välkommen där inte.

    SvaraRadera
  6. Om det ska bli någon ordning och trivsel på Skå måste styrelsen bytas ut. Dom gör ingenting nu i hangarfrågan utan försöker bromsa allting. Ordföranden sa att föreningen skall ta det lugnt i hangarfrågan och inte oroa kommunen. Det var mer än ett år sedan ryktet om hangarstoppet kom och sedan dess har man inte gjort annat än 'tagit det lugnt'. Det finns ingen som vet om det finns någon sanning i ryktet om hangarstopp. Någon borde kontrollera med kommunen hur det ligger till med den saken.

    SvaraRadera
  7. Ja, styrelsen säger att det är stopp för hangarer nu och de har väl ingen anledning att ljuga om det? Det blir nog hangarer så småningom, men det är visst känsligt läge nu. Varför det är så säger ingen. Man tycker att dom borde arbeta med frågan.

    SvaraRadera
  8. Skå håller på att bli ett fält för en liten krets som inte gärna släpper in fler. Det är sorgligt att en så fin plats ska få ett dåligt rykte för att några få motarbetar nybaseringar. Tyvärr sitter dessa personer i ledning och kan alltså göra som dom vill. Genom fagert tal har de dessutom föreningens öra, i alla fall tills deras egentliga avsikter visar sig. Vad de är lär man bli varse så småningom...

    SvaraRadera
  9. Förra året skulle det byggas hangarer men någon eller några i styrelse lyckades ogiltigförklara beslutet och det blev stopp. Sedan hittade man på att det var kommunen som som hade sagt nej till hangarbyggena vilket var lögn. Man tyckte att de som kommit från nedlagda Barkarby inte skulle få gå före i kön men det tragikomiska i det hela är nu att man har satt käppar i hjulen också för dessa 'gamla' medlemmar. De får inte heller bygga. Det är märkligt att de 'gamla' medlemmarna inte reagerar och blir förbannade.

    SvaraRadera
  10. Ja det där ogiltigförklarandet har man ju hört talas om. Det är konstigt att så många bara kör huvet i sanden och inte reagerar.
    Att sen skylla på kommunen med en massa svepande formuleringar är ju hur genomskinligt som helst!
    Att Barkis-killarna skulle få gå före var ju för att de var tvungna att tömma sina hangarer í juli 2010 medan Skå-medlemmar redan hade tak över huvet till sina maskiner. Skås "gamla" medlemmar skulle ju dessutom få bygga året därpå vilket om jag förstått rätt skulle vara just 2011! Hur många hangarer har det blivit? Nej, styrelsen är skamlig som ljuger sina medlemmar rätt upp i ansiktet.

    SvaraRadera